torsdag 17 december 2009

Människan gör ett inlägg här.

Max har ju haft ordet här rätt länge ..
Känner att jag bara måste få komma med några kommentarer här.

Även om omständigheterna att skaffa häst är allt utom bra eller rätt nu så känns hela situationen bara så underbar! Hela hästen är som den sista pusselbiten som legat under mattan allt för länge ..

Den första tiden ( vet att det inte gått så länge ) var han bra stel och knackig,en och annan fundering på om jag gjort rätt fanns faktiskt får jag erkänna.
Han gjorde flera gånger om dagen en "kissande hund " med bakbenet som han har ont i .. Det har försvunnit eller så händer det bara när ingen ser numera.

Sedan han fick täcke på sej både inomhus och ute i hagen går han numera ut på morron som vilken häst som helst .. Ingen stelhet eller antydan till hälta här inte! I dag strechade han så pass att han hade bringan i golvet .. skit kul å se faktiskt!! Kan det vara så enkelt med lite linfrö ( omega ) och nyponpulver? Gammal huskur som jag fick lära mej som "ung tonåring ".

Han har nåt mysko på benen .. vette katten vad det är? Inte rasp .. och inte mugg men nåt däremellan! Nu är det ju allmänt kännt att kallblod från Irland och England har en massa skit på ben och fötter så jag utgår ifrån att det är nåt sånt .. men det kliar inte å han verkar inte ha några besvär annat än mej som är där och känner hela tiden .
Det får bli en kur med paraffin olja och jodopax tillsammans med något svampdödande tror jag ..


Hursomhelst känns det som en ynnest att få chansen att lära känna Max .. Bara det nu kan bli vår så vi får komma igång och motionera lite mera oxå ..

// Människan Marie