onsdag 21 april 2010

Och nu ett litet reklam inslag!

Människan min vill bara mitt bästa .. detta resulterar ofta i att jag får prova nya saker.
Att jag är en liten gris i boxen har väl tydligen framgått ..Detta är något som jag givetvis lägger in en protest på men nu var det inte det saken gällde!

Människan har exprimenterat med olika sorters strö i min box .. Vi började med Stabens helt vanliga kutterspån men .. Nä! Det blev inte helt bra tyckte hon .. sen ansåg människan även att det dammar för mycket.
Utöver dammet så far det ju runt rätt fint när jag ska ta mej upp efter min skönhets sömn så det åkte in torv i botten och spån där ovanpå.
Nja .. jo då det funkade men inte vart hon helt nöjd.

När torven till slut gjort sitt så kom det några små säckar .. Hm,mat?? Såg ut som mat smakade .. nja så där men fullt ätbart. Halmpellets .. fick skäll för att jag käkade upp sängkläderna!
Men hon gav inte upp där!
Flera säckar åkte in och sedan vattnade hon dom .. Trampade runt och vattnade. Skitbra sa hon sen och lade över spån .. igen .. Inget betonggolv när jag reste mej där inte! Och inte luktar det något heller för den deln .. Bättre än torv sa människan!

Så var det spånet .. hon fick för sej att det dammar och därav hostar jag .. Ut med spånet och in med halm!
Så tog naturligtvis halmen slut ..

Då kom den nya brudens välgörares son med .. Vida stallströ och lyckan var gjord!! Dammfritt .. en helt annan struktur än Stabens stallströ och dessutom tvättat . Nja,jag ska väl inte gå in på detaljer som jag inte riktigt förstår där men .. Det dammar inte!! Det suger tydligen bättre och har gjort min människa mycket gladare efter hon gjort rent min box.

Nya fötter igen!

Inte många som lyckas med det men nya fötter har jag .. Hela två storlekar mindre måste väl i alla fall kunna jämföras med nya eller?

Hovslagaren som min människa inte hann med att träffa igår pga några bilbekymmer undrade vad det tatt åt henne ..
Hon hade visst gått rätt hårt åt honom .. Undrar om han begrep varför när han väl gav sej lös på mina arma fötter??
Tja,min människa kollade igenom det som låg kvar på stallgången och sa nåt i form av att .. Insåg han inte själv hur illa fötterna var gångna nu så ska han inte hålla på med sånt här ..
Sen undrade hon i nästa andetag om jag överhuvudtaget skulle kunna gå i morrn ..

Ja,ja .. vi får se vad som händer men en sak är i alla fall säker om så det ska stå hovslagare på kö för att få fila mina naglar kommer det hädanefter att bli var sjätte vecka. Detta anar jag med någon form av back up system på hovslagare . Men min människas ilska i all ära .. jäklar va fin jag blev om fötterna!! Nu ska jag kunna galoppa utan att varken snubbla på mej själv .. inte trampa av mej eller på mej med för stora skor. Verkar som att jag faktiskt blev rak i min vänstra sida oxå!!