fredag 8 juli 2011

Bättre sent än aldrig ..

Jag har flyttat!
Jo,det är sant. På ålderns höst blev jag Östgöte och har fått lära mej bräka som ett får.

Det är inte fullt så illa som det låter,ja inte Östgötskan nu utan jag tänker mera på flytten. Visst protesterade jag rätt duktigt när min människa skulle köra iväg med mej .. Så pass mycket att just den transporten gick lika tom som den kom .. Men den biten löste sej ju helt uppenbart.

Vart börjar man?
Stallet? Helt OK! 5 boxar men bara 2 som är åretrunt bebodda. Det är jag och en grabb till,den andre grabbens farsa är faktiskt dessutom en kändis. Briar heter han,ska visst va en märkvärdig en men den olaten har inte hans son ärvt. Den andre grabben är bara 6 år,knappt torr bakom öronen men vi trivs rätt bra ihop ändå. Jag försöker så gott det går ( han är lite dålig på att lyssna ) lära honom ett å annat. Mest tjatar jag om att bilar är INTE farliga!! Men dom kan bli det när man envisas med att dansa runt på hela vägen. Håller alla hovarna för att han ska förstå det för allas säkerhet.

Sen har vi en sommar kompis oxå! Tror han är 4 år och rätt oregerlig. Lätt överspänd kan jag i alla fall säja utan att överdriva.

Den tvåfärgade rumpan fick allt följa med hit hon oxå,men inte till samma stall som mej .. Nä,hon går i ett stall med enbart brudar och där tycker jag att hon kan stanna om jag får bestämma.
Min människa säjer att hon går tillsammans med en vit ponny nedanför huset där min människa nu bor. Hon har mycket mark att springa på och alldeles lagom med gräs,hm kan man få för mycket gräs tro??

Hur som helst så har jag det riktigt bra här!
Min box är stoor,halmen är gul och riklig. Maten smakar bra å jag får nästan göra som jag vill. Det finns härliga vägar att galoppa på och det gör vi så ofta det bara går.