lördag 19 december 2009

Ensam å övergiven!!

Helt plötsligt knatade dom små in i en transport och sen var dom borta!
Bara så där som i ett trollslag så fanns dom inte mera!

Visste inte vad jag skulle ta mej till trampade runt och spanade,trampade till och spanade lite mera. Man blir ju orolig,har hört om människor som bara försvinner och lämnar djuren ..
Jag är ju stor så jag kanske helt enkelt inte fick plats i transporten.
Ja,tankarna var många som flög runt i huvudet på mej fram tills min människa kom. Men lilla gubben sa hon .. sånt här måste du väl varit med om förut??
Kan knappast vara första gången du blir ensam i stallet väl ..

Sen fick jag ett äpple och hon tog på mej ute täcket .. Samtidigt berättade hon att dom små var i Ängen och skulle komma tillbaka sen. Ängen? Grönt gräs och värme utan mej!!!Skule inte tro det va .. jag drog järnet om människan gapade att jag skulle stanna .. Är hon dum eller? Nja,frågan blev väl rätt snart vem är dummast? Borde jag väl fatta att hon stängt dörren för mej så jag kom ingenstans!

Herrejäklar vilket liv hon förde bara för att jag tog ett eget beslut .. Inte så bra kanske men ändå ..
Ja,ja jag fick gå in i boxen å få på mej kläderna å sen ut i hagen .. hoppet är ju det sista som överger hästen säjs det ju .. Så vad gör man ? Bara att kuta fort som busen runt hela hagen .. dom kunde ju stå där och gömma sej. Men det gjorde dom inte .

Människan öppnade med jämna mellanrum dörren till dyngstan .. pratade med mej å var allmänt fånig tyckte jag då .. Jag kan ju inte gnägga för att kolla om det finns nån i närheten .. inte var det nån som berättade när dom små skulle komma heller . Så jag kutade lite till!
Sen som pricken över i kom det en häst med kärra på vägen nedanför hagen.. då laddade jag!!Men,insikten om att det lär ta ett tag till innan jag kan hoppa över staketet stoppade mej .. Som tur var såg människan oxå vad jag var på väg att göra .. stallet var rent och jag fick komma in ! Sen kom kompisarna tillbaka å nu är allt frid och fröjd .. men f**n ta dom om dom gör om det här igen!!

Dom tre musketörerna!


Kallt ute och kallt inne ..

Jag har börjat växa oxå .. med snöstyltor blir jag gigantisk!
Tyvärr hade inte hovslagaren som var och satte på dom små broddar tid att lägga på mej snösulor så jag vinglar till lite då och då. Jo jag vet .. travar man så försvinner dom. Men vem tusan vill ut och trava när det finns tre hål i väggen? Ni människor tjötar om två hål i väggen .. men gissa vad tre hål kan göra för en frusen häst!!

oki .. jag berättar väl då så kanske ni oxå slipper frysa. Sticker man in huvudet i ett av dom tre hålen så finner man mat! Massor av hö finns det och vem tusan kutar ifrån maten ?? Inte vi inte!