lördag 1 maj 2010

Gårdagen ..

Ja det blev lite konstigt i går,frågan är om det kommer att fortsätta eller om människorna kanske sansar sej?

Ut kom vi som vanligt men sen så vart det lite hej och hå på det mesta. Den lille svarte ville ideligen tukta bruden,som den polis jag är fick jag naturligtvis gå emellan. Han är envis den där svarte .. och bruden hon är lite .. Hm,skraj??

Sen var det vädret,ena minuten sken solen,sedan regnade det och blåste iskallt. tur att jag bara har fällt vinterpälsen fläckvis. Min människa oroar sej naturligtvis för den saken oxå .. Tror jag har brist på något osv,fattar hon inte att jag bara har ett naturligt skydd mot det skandinaviska klimatet?
Just det .. klimatet!!
Det innebär ju även myggor,i våra hagar har vi myggor lika stora som helikoptrar. Utöver att dom är stora så är dom även hungriga. Detta leder i sin tur till att vi ses som föda. Jag har hört hur människorna tisslat och tasslat om hur dom ska rå på myggen.

Först fick jag ett täcke som täckte HELA mej. Både hals och mage,funkade perfekt .. Eller ja,funkar perfekt om man kommer ihåg att lägga på mej det.
När vi väl fick komma in i stallet i går hade klockan hunnit bli en hel del .. Snacka om att jag var hungrig,i vanlig ordning fick jag gå in först. Ny halm i boxen och mat i krubban .. Men va tusan!! Någon har förgiftat min mat!!
Det luktade aber och det smakade än värre .. Tröstade mej med hö under tiden som dom andra kom in. Vandrade då och då till krubban .. försökte på alla sätt påvisa min människa att .. HALLÅ DET ÄR NÅT FEL HÄR!!

Dom andra hade minsann fått fäsch mat för dom käkade .. Min människa höll på och larvade sej med den nya bruden. Först trodde jag kanske att hon inte såg vad som hänt i min krubba .. Sen insåg jag att det var hon som ställt till med det hela! Vitlök skrämmer bort myggen lilla gubben. Jo jag tackar ja!!

Jag är ingen liten gubbe .. jag är Max den allsmäktige. Jag är inte gjord för förändringar i maten .. Jag är gammal och kräver god omvårdnad och mycket kärlek. Vitlök är inget av det så det så.